Wed10272021

Last update02:18:05 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Λίμνη η Κυρά Φροσύνη

  • PDF

alex themelisΛίγα λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης και μερικά ακαθάριστα φρεάτια ήταν αρκετά για να πνίξουν τον παραλίμνιο δρόμο, μπροστά από την Κυρά Φροσύνη.

Ακόμα και καθαρισμένα να ήταν τα φρεάτια, στο συγκεκριμένο σημείο τα πλατανόφυλλα εύκολα τα βουλώνουν.

Η κίνηση των οχημάτων γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

-Πόσα χρόνια το ίδιο πρόβλημα;

Τα LED

Νέο πεδίο σύγκρουσης προβλέπω στο Δήμο Ιωαννιτών μεταξύ νυν και πρώην Δημοτικής Αρχής.

Την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή θα ακυρώσει το διαγωνισμό 3 εκ. ευρώ για την τοποθέτηση LED, αφού διαφωνεί με τον τρόπο χρηματοδότησης (με λεφτά του δήμου δηλαδή) και θέλει να τον προχωρήσει με ΣΔΙΤ.

Για να σας δώσω και μια πληροφορία μάλιστα, ο νέος Δήμαρχος είχε προειδοποιήσει τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Θωμά Γιωτίτσα για την εξέλιξη αυτή με επιστολή.

Σε αυτή του ζητούσε να μην ανοίξουν οι προσφορές στις 30 Αυγούστου, όπως προβλεπόταν.

Ο κ. Γιωτίτσας σεβάστηκε την απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής και παρέτεινε την καταληκτική ημερομηνία.

-Ουσιαστικά έδωσε το χρόνο για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Δεν θα είναι το μόνο

Από όσα προεκλογικά είχε πει ο κ. Ελισάφ δεν θα είναι η μόνη εξέλιξη σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ' αυτή που είχαν πάρει κάποια έργα επί Δημαρχίας Μπέγκα.

Για παράδειγμα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πλατεία Πύρρου θα μείνει στα συρτάρια καθώς η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να κάνει μικρότερες παρεμβάσεις για να αλλάξει όψη η κεντρική πλατεία της πόλης μας.

-Και σίγουρα θα έρθουν κι άλλα.

«Καμπανάκι»

Το «α λα Υπουργικό» το εννοούσε, τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε στην πρώτη του συνάντηση με τους περιφερειάρχες. Στη διάρκεια της σύσκεψης επανέλαβε πως θέλει να έχει μαζί τους τακτικά επικοινωνία και μάλιστα τους έδωσε από έναν τριψήφιο αριθμό. Παράλληλα, όμως, τους χτύπησε καμπανάκι για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς από τα χέρια τους περνούν 5,6 δισ. ευρώ και δεν θέλει καθυστερήσεις.

-Θα το ακούσουν οι περιφερειάρχες;

Το είπε και το κάνει πράξη

Υπόσχεση ότι θα έρθει στην Ήπειρο έδωσε σε δημοσιογράφους από την περιφέρειά μας οι οποίοι βρέθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι στα σχέδια μου μια επίσκεψη στην Ήπειρο», τους είπε.

Όπως αποδεικνύεται δεν έλεγε ψέματα, αφού την άλλη εβδομάδα αναμένεται να μας επισκεφτεί.

-Ας ελπίσουμε και με καλά νέα για την περιοχή

Αναπόφευκτο μπλέξιμο

Ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών παρατηρείται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου δημιουργώντας «ασφυξία» στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στις δομές που φιλοξενούν τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με στοιχεία των «ΝΕΩΝ», τις πρώτες εννέα ημέρες του Σεπτεμβρίου έφτασαν στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο 2.720 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ μόνο τα τελευταία τρία 24ωρα υπήρξαν 850 νέες αφίξεις.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να κάνει πράξει τις απειλές του ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες, σε περίπτωση που δε λάβει οικονομική βοήθεια.

-Κάπως έτσι μπλέκουμε κι εμείς στην ιστορία με τις δομές φιλοξενίας που έχουμε.

Ανεβαίνουν συνεχώς

Μια πόλη ικανή να πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, πανελλήνια και διεθνή, σε πολλά αθλήματα είναι πλέον τα Γιάννενα.

Αφού κατάφεραν να διοργανώσουν άρτια ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για τη φιλοξενία των πληρωμάτων και πολλά άλλα, αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα σε πολλοί ικανοποιητικό επίπεδο.

Γι' αυτό δεν είναι άδικα τα αιτήματα για μια στήριξη από την Πολιτεία σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές.

-Άλλωστε μια ζωή αδικημένοι είμαστε