Wed01192022

Last update02:18:05 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα led και ο ανασχηματισμός

 • PDF

Τις σκέψεις του για την εξέλιξη του έργου του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και για τον πρόσφατο ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιωαννιτών αποτυπώνει σε άρθρο του ο πρώην αντιδήμαρχος ψηφιακής διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λυκογιώργος αφήνοντας σοβαρές αιχμές για υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών:

Περισσότερα...

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Το άρθρο, υπογράφει ο Αρίστιππος Άγγελος Βελογιάννης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του φόρουμ διαλόγου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με το όνομα ΙΔΕΑ (https://ideaenotita.discussion.community/)

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στην θέση αυτήν από το 1932 όταν και ξεκίνησε την λειτουργία του ως ένα από τα λίγα τότε αεροδρόμια της χώρας. Τα πρώτα δρομολόγια γινόταν μεταξύ των αεροδρομίων Αθηνών - Αγρινίου - Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στο απόσπασμα οι αιρετοί των εκπαιδευτικών*

 • PDF

Η Υπουργός Παιδείας, στο Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, συγκροτεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) μόνο με διορισμένους εκπαιδευτικούς. Με διάταξη στο άρθρο 123 προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων «σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους, από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς, που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική προϋπηρεσία».

Περισσότερα...

Ας πρωτοπορήσουμε μια φορά κι εμείς

 • PDF

alex themelisΈχει γραφτεί πολλές φορές κι έχει ειπωθεί ακόμα περισσότερες. Αφού όμως η κατάσταση παραμένει ίδια δεν είναι κακό να επισημάνουμε ξανά ορισμένα «κακώς κείμενα» στη διαχείριση της πανδημίας που πλέον έχει μπει στην καθημερινότητά μας κι εδώ στα Γιάννενα.

Περισσότερα...

Πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια μελλοντική κρίση

 • PDF

mpegkas-new-2019Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου της Λούκας Κατσελη «Δίνες και ευθύνες».

Η πρώτη επισήμανση που έχω να κάνω και έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η παρουσία και στο πάνελ των εισηγητών αλλά και στο κοινό, ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους.

Έχει σημασία η επισήμανση αυτή γιατί αφορά την παρουσίαση ενός καθαρά πολιτικού πονήματος και όχι λογοτεχνικού η κοινωνικού.

Οι απόψεις που κατέθεσε η κα Κατσέλη και μέσω του βιβλίου αλλά και μέσω της τοποθέτησης της είναι στην κρίση καθενός από μας.

Περισσότερα...

Νύχτες καλοκαιριού με άρωμα θερινού σινεμά

 • PDF

orfeas-giannena-cinemaΗ ιστορία του θερινού στην Ελλάδα ξεκινάει στις αρχές του 1900, µε πλανόδιους που έστηναν ένα πανί κάνοντας υπαίθριες προβολές και από το 1910 και µετά στήνονται οι πρώτοι θερινοί κινηµατογράφοι. Σε µια αυλή, σε µια ταράτσα, κάτω λευκό χαλίκι, πλαστικές καρέκλες και ένα λευκό πανί είναι αρκετά για να αρχίσουν οι προβολές. Στις αρχές δεν υπήρχε καν αντίτιµο εισιτηρίου, απλά υποχρεωνόσουν να αγοράσεις κάτι!

Περισσότερα...

Ελεύθερη ή αμειβόμενη και κατ αποκοπή αρθρογραφία...

 • PDF

papadhmhtriou-xrhstosΥγ... αγαπητέ μου να γνωρίζεις ότι η επί «μισθώ αρθογραφία» στην ουσία είναι μιας μορφής εργολαβία, κατά συνέπεια ο επαγγελματίας αρθρογράφος, δεν είναι δημοσιογράφος με την έννοια της καταγραφής του γεγονότος που έγινε, αλλά της έκφρασης άποψης που του παραγγέλλεται..., ιδιαιτέρως στην πολιτική εφημερίδα η παραπάνω θέση εξαντλείται κατά το μάλλον η ήττον στην ιδεολογική κειμενογραφία και ως εκ τούτου να γνωρίζεις ότι λειτουργεί ως αλλοτριωτική διαδικασία... και αυτό πρέπει να το σκεφτείς καλά ...αν επιθυμείς να γράφεις ελεύθερα η να γράφεις αμειβόμενος κατ αποκοπή με ότι αυτό σημαίνει...

Περισσότερα...

«Τίτλοι τέλους» για το Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας! *

 • PDF

likeio zosimaias 20Θλίψη, αλλά και πολλούς προβληματισμούς μου προκάλεσε συνέντευξη εκπροσώπου του προσφάτως ενοποιημένου συλλόγου αποφοίτων Ζωσιμαίας σε γνωστό κανάλι της πόλης για την υπόθεση του ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και τη μετατροπή του σε Πρότυπο. Μου προκάλεσε θλίψη, διότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι οχυρώνονται πίσω από προσωπικές φιλοδοξίες, προτάσσουν το «εγώ» τους , χωρίς να σκέφτονται τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ενέργειές τους στο κοινωνικό σύνολο. Μου προκάλεσε προβληματισμούς, διότι κάποιες φορές «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος».

Περισσότερα...

Ευκαιρία και Τουρισμός στον COVID-19*

 • PDF

dimitriou-dhmhtrhs-newΜε βάση τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια πανδημία, η δε Ήπειρος θεωρείται σήμερα μια από την ασφαλέστερες περιοχές, με τον Ν. Ιωαννίνων να βρίσκεται στις περιοχές που καταγράφουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα covid-19.

Σε μια εποχή δύσκολη για τον Τουρισμό ο Ν.Ιωαννίνων, εκτός από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καταγράφει και ένα νέο συγκριτικό πλεονέκτημα, που ίσως αν το εκμεταλλευτούμε θα μας δώσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία ,αυτό του ασφαλούς υγειονομικού τουριστικού προορισμού.

Όλες οι έρευνες και τα δημοσιεύματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων δεν αποκλείουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά θα σχεδιάσουν και θα μετακινηθούν σε περιοχές που θα παρέχουν εκτός των υψηλών υπηρεσιών και υγειονομική ασφάλεια.

Περισσότερα...

Επαναπροσδιορισμός των αστικών μετακινήσεων εν μέσω πανδημίας

 • PDF

του Σταύρου Παπαδημητρίου*

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει ένα παγκόσμιο υγειονομικό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό τράνταγμα. Η Ελλάδα, ύστερα από μία εξαιρετική διαχείριση της πρώτης φάσης της κρίσης, είναι έτοιμη για τη μετάβαση στο δεύτερο στάδιο, αυτό της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων, το οποίο όμως εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 12 με 18 μήνες έως και την πιθανή απομάκρυνση της απειλής με την εύρεση θεραπείας και εμβολίου.

Περισσότερα...

Μια Ευρώπη του «βλέποντας και κάνοντας» – δυστυχώς!

 • PDF

gatsios-kostantinos-293x300Την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανήμερα του Άη-Γιώργη, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης. Ο δράκος, όμως, που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν εφονεύθη. Αντιθέτως, λίγα πράγματα. Πέραν της τυπικής επικύρωσης της εισήγησης-απόφασης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών (Eurogroup) της 9ης Απριλίου για το γνωστό «πακέτο» των 540 δισ. ευρώ – ένα μικρό ποσό σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, κάθε άλλο παρά «μπαζούκα» – ουδέν ουσιαστικό.

Περισσότερα...