Wed01192022

Last update02:18:05 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Πράσινες Αποστολές» στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

greenmission singleuseplasticΟ Δήμος Ιωαννιτών μέσα από εκπαιδευτικά «Green Missions» ευαισθητοποιεί τους δημότες σε θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα η προσπάθειά για ενημέρωση επιβραβεύεται με μία Followgreen κλήρωση. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Περισσότερα...

Καλαντζής, Ντακαλέτσης και Ελισάφ για τους ΣΜΑ

 • PDF

asa-hpeiroyΚρατώντας χαμηλά τους τόνους, απαντά στην επιστολή Ελισάφ και τις αιχμές περί απροθυμίας συναίνεσης και διαλόγου, ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου Νίκος Καλαντζής, με σημερινή του επιστολή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2021 14:52

Περισσότερα...

Προσφυγή κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

asa-hpeiroyΠροαναγγέλλει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων για τους ΣΜΑ, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Φορέα, μια προσφυγή όμως που έχει κατατεθεί ήδη, με ημερομηνία 4-1-2021.

Περισσότερα...

Θέλει τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης

 • PDF

ergostasio-asa-eleftheroxoriΗ Περιφέρεια Ηπείρου αξιώνει και δεν το κρύβει ισχυρό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή, θεωρώντας πως οι Δήμαρχοι αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί στη διαχείριση του κρίσιμου θέματος των σκουπιδιών.

Περισσότερα...

Η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι μονόδρομος για τονπλανήτη

 • PDF

Abo-Wind advertorialΟ ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας δεν βρίσκεται στον λιγνίτη ή στα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα, που τυχόν κρύβονται στο υπέδαφός της, αλλά στον ήλιο που τη λούζει από άκρη σε άκρη,τριακόσιες μέρες τον χρόνο και στους ανέμους που πνέουν στα βουνά της και το Αιγαίο. Tην ηλιακή και την αιολική ενέργεια καλείται να αξιοποιήσει περαιτέρω η χώρα μας τα επόμενα χρόνια, αν θέλει να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική της ανάπτυξη, να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων της και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που απειλεί την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Περισσότερα...

Εργασίες καθαρισμού στο Πάρκο Λιθαρίτσια

 • PDF

litharitsia ka8arismosΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων, από το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Ριζόπουλος – Καλαντζής: Συζήτηση για τα σκουπίδια

 • PDF

rizopoulos-kalantzis-860x600Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρου Ριζόπουλου και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και Δημάρχου Ζηρού, Νίκου Καλαντζή, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στα δύο η Ήπειρος για τα σκουπίδια

 • PDF

asa-hpeiroyΣε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου οδηγήθηκε ως προς το πρώτο και σημαντικότερο θέμα του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.

Περισσότερα...

Κυνηγοί αρνήθηκαν το έλεγχο της Θηροφυλακής

 • PDF

khnygosΔύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου για κατάσχεση αντίστοιχα, κατέγραψε ως παραβάσεις τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Και οι δύο περιπτώσεις κατεγράφησαν στην ΠΕ Άρτας και συγκεκριμένα η πρώτη στην ΤΚ Πηγών του Δ. Γ. Καραϊσκάκη, στη θέση «Αϊ – Λιας» όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ φορτηγού, ο οποίος σταμάτησε, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και αποχώρησε από το σημείο.

Περισσότερα...

Καθημερινά συνεργεία καθαρισμού στην παραλίμνια ζώνη

 • PDF

karabaki limnhΟ Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την καθημερινή επιτήρηση της Παμβώτιδας αλλά και τον καθαρισμό όλης της παραλίμνιας ζώνης.

Περισσότερα...

«Όχι» και από την Περιφέρεια στα βιορευστά

 • PDF

perifereiahpeirounea2Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου επί των Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 400,00 KWe, με καύση βιορευστών σε αγροτεμάχια στην Τ.Κ. Λύγγκου του Δήμου Ζίτσας.

Περισσότερα...